Hírek
Írta: kertészeti hírek   
2009. augusztus 16. vasárnap, 00:47
Tartalomjegyzék
Hírek
kert tervezes kivitelezes lepesei
kert tervezes epites informaciok
Minden oldal

  
Kert méretre

Munka közben - kertépítésEgy kert kifejez minket, fogad, ha hazaérünk, körbevesz minket, házunk, otthonunk része. Olyan, amilyennek megálmodjuk, amilyenek mi magunk vagyunk. Mint egy méretre szabott ruha.

A tökéletes kert - akárcsak a jó megjelenés - alapja a harmónia: minden eleme összhangban van, és együtt alkot

szerves egészet, elmond, kifejez valamit. A lehetőségek száma szinte végtelen, vannak azonban szabályok, akárcsak a

művészet bármely más területén, melyek nélkül csak szép dolgok kaotikus halmazát kapnánk. A szabályokat ismerni kell,

hogy tudatosan léphessük át őket. Mert csak úgy érdemes.

A professzionális kertépítés kérdésekkel kezdődik:

    * Milyen stílusú kert illik a házamhoz?
    * Mely növények kedvelnék ezt a helyet?
    * Tereprendezéssel mennyire tudok új arcot adni a környezetemnek?
    * Hogyan kell ültetni, gondozni, ápolni a növényeimet?
    * Hogyan öntözzem őket, mikor és mennyire?
    * Milyen térburkolatot válasszak, amely praktikus és harmonizál a kert stílusával?
    * Hogyan világítsam meg, hogy szép legyen, romantikus, de célszerű is?
    * És hol grillezzünk, ha barátok jönnek?
    * Miként őrizzem meg kertemet, hogy fejlődjön, de ne burjánozzon el, változzon, de tartsa meg karakterét és az év

minden szakában a legszebb arcát mutassa?

Ha Önnek is vannak kérdései, hívjon fel minket, segítünk megtervezni, megépíteni és fenntartani álmai  a kertjét.

Mi ehhez értünk.

   
             


munka közben - tereprendezés


   

Cégünk több kertész, kertészmérnök együttműködésével indult. Már az egyetem alatt is rendszeresen vállaltunk kertépítési és kertrendezési munkákat. Azon szerencsések közé tartozunk, akiknek a munkája a hobbija is egyben, úgyhogy ha lehetőség van rá, a szakmai irányítás mellett, a mai napig kivesszük a részünket a kétkezi munkából is.

Elsődleges tevékenységeink közé tartozik a kertépítészeti tervezés, kertépítés, automata öntözőrendszer, kerthez kapcsolódó építmények tervezése, kivitelezése valamint a belsőtéri növénydekoráció. Saját gépparkkal megoldjuk a (számítógépes) tervezés, megjelenítés (látványtervezés), a szállítás, és a kertészeti munkák minden mozzanatát (zömét). Saját műhelyünkben kisebb asztalos és ácsmunkák előkészítését tudjuk elvégezni.

Sokan nem szeretnek foglalatoskodni a kertben, csak élvezni szeretnék a belőle áradó harmóniát. Persze a

kertészkedés, kertépítés nagyon szép hobbi is lehet, de professzionális szinten nagy odafigyelést, hozzáértést és tapasztalatot igényel. Ha időnkét Ön is szívesen ápolná, gondozná a kertjét, mi örömmel vesszük, mert hisszük, hogy egy csodálatos világ nyílik meg Ön előtt, a kertészkedés által kiegyensúlyozottabbá, bölcsebbé válhat az ember.


Szívesen bevezetjük ebbe a világba, és a mi szakmai irányításunk mellett megbeszéljük, hogy melyek azok az időszakok, vagy azok a munkák, amikor szívesen gondozza kertjét, és szívesen elvégez Ön is.

Kedvcsinálónak, a teljesség igénye nélkül bemutatjuk a kerttervezés és kertépítés néhány alapvető területét.  
gépesített tereprendezés, kert kivitelezés, kert rendezés, talajmunka1. Tervezés

A szép kert alapja a jó terv. Fontos, hogy a kert jól illeszkedjék az őt körülvevő épületekhez és a tájhoz.

Bármilyen típusú kertet tervezünk, akkor lesz sikeres, ha jól illeszkedik a környezethez, tükrözi otthonunk jellegét és egyéniségünket. Megfelelő stílusú kialakításával elérhetjük, hogy életterünk vele kiegészülve tágasabb legyen.

A feladat és az Ön igényei szerint el tudjuk készíteni a területrendezési, zöldfelületi, öntözési terveket két- illetve háromdimenziós megjelenítésben. A kézi vázlattól a részletes színes rajzon át akár teljesen fotorealisztikus digitális képen is be tudjuk mutatni elképzeléseinket, az Ön új kertjét. Emellett lehetőség van 3 dimenziós animáció segítségével bebarangolni és több nézőpontból is megnézni az épületek környékét és a kert zugait.

 

 

2. Kertépítés

A kertépítés munkafolyamatai a leggyakrabban a következők:

Terepszemle: előre egyeztetett időpontban elmegyünk Önhöz, megismerkedünk, Ön megmutatja a meglévő alapokat és megosztja elképzeléseit, kérdéseit. Az első beszélgetések után elkészítjük az első kerttervet (vázlatot), amit ha szükséges több körön keresztül is pontosítunk. Árajánlat készítés: Ez történhet az általunk készített tervek, vagy akár a már meglévő tervek alapján is. Az árajánlat tételes anyaglistából, munkadíjból, növényjegyzékből, vázlatrajzból vagy tervrajzból valamint egy ütemtervből áll. Az igazán gyümölcsöző kapcsolat alapja a jó személyes viszony, ennek ellenére (vagy épp ezért) az Ön érdekében is az árajánlatot, annak egyes elemeit, és az elkészült és átvett részteljesítéseket is írásban rögzítjük. Kivitelezés: az árajánlat elfogadása megtörtént, előre egyeztetett időpontban kezdődik a munkavégzés, az anyagbeszerzés és a kert építése. Ennek során fontos szempontnak tartjuk a folyamatos kapcsolattartást, az elkészült munkák elfogadását, az Ön elégedettségét. Kert átadása az egyik legörömtelibb pillanat mindannyiunknak. A jól végzett munka öröme, ahogy a gazda birtokba veszi új birodalmát, felejthetetlen pillanat. Az elvégzett munkáról és anyagokról természetesen tételes listát (növényjegyzék, műszaki leírások stb.) és garanciajegyet adunk, valamint átadjuk a fenntartáshoz szükséges instrukciókat, ismerttejük a garanciát befolyásoló tényezőket.

 bobcat, kertészet, terepmunka, gyepesítés, termőföld
     
   

3. Kertfenntartás, ápolás

Egy kert, park arculatát csak folyamatos ápolással és fenntartással lehet biztosítani. Épp ezért az általunk megépített vagy már meglévõ kertek, illetve iparterületek valamint parkok fenntartását és ápolását is vállaljuk. Ezen belül végzünk metszést, tápanyag utánpótlást, gyepszellõztetést, felülvetést, növény átcsoportosítást, burkolatjavítást, öntözõrendszer szervizelést, beállítást és karbantartást, valamint az idõszerû kertészeti munkák szakszerû elvégzését. Vállaljuk az elhanyagolt területek gépi illetve kézi tisztítását, a veszélyes vagy túlkoros fák kivágását és ennek engedélyeztetését is.

 
     
   

4. Öntözőrendszerek

A kertben locsolócsővel a kézben állva igen jól lehet barnulni, de egy professzionális vízutánpótláshoz ez nem elegendő. Az öntözőrendszer előnye a víztakarékosság: a megfelelő mennyiségű vizet, a megfelelő helyre juttatja. Az automata vezérlés lévén önálló, pontos és időtakarékos, öntözéskor kellemes és pihentető látványt nyújt. Az öntözőrendszer telepítésénél fontos szempont a szükségletek pontos felmérés, erre alapozva a precíz terv elkészítése, majd a minőségi telepítés. Műszaki kialakításának köszönhetően minimális a meghibásodás lehetősége, alkalmazása gazdaságos, hiszen a kiépítési költsége már az első száraz nyáron megtérül. Ajánlatunkat minden esetben pontos terv alapján készítjük el, tételes anyaglistával, munkadíjjal ellátva.
     
   
kerti tó, csobogó, pergola

5. Utak, burkolatok

A növényzet és gyepfelület mellett kertünk fontos díszei, de egyben használati tárgyai is a közlekedő utak. Ezek adják a kert, és park alaprajzának fő vonalait, fontosságukat azonban főként csapadékos időben élvezhetjük. A burkolatok kialakításának lehetőségei rendkívül tágasak. A téglát, a terméskövet, a betont, az öntött beton elemeket, a gránit- és macskakövet a kemény burkolatok közé soroljuk, míg a lágy burkolóanyagok közül a legelterjedtebbek a kavics, a gyöngykavics, a kéregtörmelék valamint a gumiburkolatok, de megemlíthetjük az egzotikus fákból készült kültéri deszkaburkolatokat is.
     
   

6. Támfalak

Az adott terület változatossága megkívánhatja támfalak, lépcsők építését is, amelyek kivitelezése a felmerülő igényeknek, műszaki követelményeknek, a kert és az adott építmény stílusának megfelelően történik. Ezek feladata, hogy megtartsa a mögötte lévő nedves földtömeg teljes súlyát, mivel akadályozza a lefelé irányuló, természetes vízelvezetést. Nagyon fontos szempont a megfelelő vízelvezető rendszert kiépítése. A támfalakat építhetünk, üreges betonelemekből, amelyeket ha szükséges betonacéllal erősíthetünk meg. A tégla kisebb, kevésbé erős építőelem, ezért csak alacsony támfalat építünk belőle, vagy csak díszítő értékkel használjuk, például egy betonfal elé. A szárazon rakott terméskő fal réseibe különböző növényeket ültethetünk, amivel hangulatos, rusztikus hatást kelthetünk.
     kerti tó, kert építés, kivitelezés tervezés, Budapest, Szeged, Debrecen, Békéscsaba, Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Szolnok, Székesfehérvár, Kaposvár, Zalaegerszeg, Szombathely, Győr, Veszprém, Tatabánya, Szekszárd
   

7. Pergolák, építmények, bútorok, berendezési tárgyak

Kertünket még érdekesebbé tehetjük különleges építmények létesítésével. Kialakítható természetes hatású sziklakert, grillező, szalonnasütő. A helyesen elgondolt és kivitelezett zöldfelületet az odaillő kiegészítő elemek még impozánsabbá tehetik. Pergolák kiépítésével kisebb terek kialakítására vagy elválasztására is lehetőség nyílik. Kerti bútorok, virágládák elhelyezésével összhangot biztosíthatunk a kert különböző részeivel. Gyermekek részére esztétikus, biztonságos és egyben használható játszóterek is beilleszthetőek a kertbe.

 
     
   

8. Kerti tavak

A kerti tó minden kert varázslatos dísze, még egy teljesen unalmas szürke kertet is életre tud kelteni. Különleges értéke a fény visszatükrözésében, valamint a benne kialakult élővilágban rejlik. Egy szépen kialakított tó, a kert csúcspontjává válhat. A kerti tavak építése történhet tófóliából, vagy előre gyártott tavakból különböző gépészeti egységek beépítésével, megfelelő növényzet, illetve egyéb dekorációs termékek elhelyezésével.
     
   

kertészet, kerti tó, kertépítés, csobogó

 

 

9. Világítás, fénytechnika

A kert megvilágítása újszerű élményt nyújt, feledhetetlenné teszi a nyári estéken eltöltött pillanatok szépségét. A kerti megvilágítás egyedi hangulatot, vagy a kert részleteinek színpadi hatását keltheti, vagy csak egyszerűen gyakorlati célokat szolgál. A kerti világítás hatását fokozhatjuk a házból kiszűrődő fényekkel vagy a kert különböző pontjain elhelyezett apró lámpákkal. Itt ha Ön zöld gondolkodású és érzékeny a kiadásaira, akkor ajánljuk figyelmébe a LED Lámpa forgalmazót.  Így évente több tízezer forintot takaríthat meg az áramszámláján!       

 

10. Egyéb szolgáltatások

Az oldal keretei határt szabnak a lehetőségek teljes bemutatásának, reméljük azonban ízelítőt tudtunk adni tevékenységünkből. Mindezek mellet vállaljuk

    * Kültéri faburkolatok
    * Kerítések
    * Pergolák, lugasok
    * Grillezők, tűzhelyek
    * Játszóterek
    * Kutyatartás eszközei
    * Egyéb berendezési tárgyak

tervezését, kivitelezését és karbantartását. Néhány példa:kerti tó építés közben


     
            

 
Kerti munkák; Tavasszal · Nyáron · Ősszel · Télen; Kertészeti fórum; Tanács kerestetik · Fűápolás · Sziklakert ·

melyik növény a legjobb kerítéssövény?felszínviszonyok, éghajlat, évszakok, tavasz, tél, nyár, ősz, tereprendezés, csőtörés utáni helyreállítás

 

Budapest, Szeged, Debrecen, Békéscsaba, Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Szolnok, Székesfehérvár, Kaposvár, Zalaegerszeg, Szombathely, Győr, Veszprém, Tatabánya, Szekszárd
 

 

 

 


 

kerti tó Budapest, Szeged, Debrecen, Békéscsaba, Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Szolnok, Székesfehérvár, Kaposvár, Zalaegerszeg, Szombathely, Győr, Veszprém, Tatabánya, Szekszárd   Kertépítés, parképítés, kerttervezés    

   

    Teljes körű kertépítést vállalunk a kerttervezéstől a kivitelezésen át a kertfenntartásig magas színvonalon.

Elvégzett munkáinkra garanciát adunk. Kivitelezéseinken folyamatos vezetői felügyelettel vagyunk jelen.
    Referenciákkal rendelkezünk kis kertek, nagy magánkertek, lakóparkok kivitelezésében.
    Az elmúlt években közel 100,000 m2-en telepítettünk Rain-Bird és más típusú automata öntözőrendszer -t.

    Tevékenységeink között van:

    -kertépítés, kerttervezés
    - sziklakert és támfal építés
    - tereprendezés , szintezés , gépi földmunka , termőföld elterítés, bozótírtás
    - kerti tó , kerti patak , csobogó , vízesés , fürdőtó kialakítása
    - füvesítés , gyepszőnyeg fektetés
    - térhatároló , szaletli , pergola , grillező , bográcsozó építés
    - lépcső , kocsibejáró , térburkolat , viacolor , kerti út , tipegő építés
    - örökzöld , cserje , fák és évelő növények ültetése, telepítése
    - kert felújítás , kert átépítés, szaktanácsadás

    Szakmai és emberi hozzáállásunk a biztosítéka a jó együtt működésnek megrendelőinkkel.

     
       
 tevékenységeink Kertépítés, parképítés, kerttervezés
 

    Teljes körű kertépítést vállalunk a kerttervezéstől a kivitelezésen át a kertfenntartásig magas színvonalon.

Elvégzett munkáinkra garanciát adunk. Kivitelezéseinken folyamatos vezetői felügyelettel vagyunk jelen.
    Referenciákkal rendelkezünk kis kertek, nagy magánkertek, lakóparkok kivitelezésében.
    Az elmúlt években közel 100,000 m2-en telepítettünk Rain-bird és más típusú automata öntözőrendszer -t.
és a végeredmény - a kerti tó
    Tevékenységeink között van:

    -kertépítés, kerttervezés
    - sziklakert és támfal építés
    - tereprendezés , szintezés , gépi földmunka , termőföld elterítés, bozótírtás
    - kertitó , kerti patak , csobogó , vízesés , fürdőtó kialakítása
    - füvesítés , gyepszőnyeg fektetés
    - térhatároló , szaletli , pergola , grillező , bográcsozó építés
    - lépcső , kocsibejáró , térburkolat , viacolor , kerti út , tipegő építés
    - örökzöld , cserje , fák és évelő növények ültetése, telepítése
    - kert felújítás , kert átépítés, szaktanácsadás

    Szakmai és emberi hozzáállásunk a biztosítéka a jó együtt működésnek megrendelőinkkel.

A kerttervezés és a kertépítés csak precíz felmérés alapján lehetséges. Ennél a felmérésnél feltüntetjük a terület minden fontos méretét a megrendelő elképzeléseivel együtt.

    Pl.:

    - A telek fekvését, adottságait
    - A szintkülönbségeket, ha kell szintezéssel
    - Víz csatlakozási lehetőségeket,
    - Megközelíthetőséget
    - Elektromos csatlakozási pontokat
    - Épített és természeti környezetet stb...

Itt rögzítjük a megrendelő elképzeléseit, mert ez adja a kerttervezés alapját. Nagyon fontos, hogy a kert egyszerre legyen szép és használható, de egyik szempont sem mehet a másik rovására. Ez egy kényes egyensúly és ezért nagy figyelmet érdemel. Erre példa az általunk rendszeresített gyepszegély típus, amelyet mi alkalmaztunk először. Megkönnyíti a fünyírást, mert nem kell gyepszegélyt vágni, ugyanakkor megrajzolja és kiemeli a kert kontúrját. Az elmúlt évek során nagy tapasztalatot szereztünk a kivitelezési megoldásokban, és ezért bátran kihasználjuk a területben rejlő lehetőségeket. Számunkra a legfontosabb az, hogy Önnek a kert valódi kikapcsolódást, nyugalmat és pihenést biztosítson.


 Tereprendezés bobcat-tel, területtisztítás, növényápolás, fakivágás, földmunka, gépi földmunka / kertépítés /
 

    Először a terültről eltávolítjuk az építési törmeléket, hulladékot. Itt történik meg a megmaradó növényzet védelme, szakápolása és a felszámolásra kerülő fák, cserjék kivágása. Ha csak egy mód van rá mindig gépi földmunka gépekkel végezzük a tereprendezést. / Tervezésnél ügyelünk arra, hogy a már meglévő növények lehetőleg megmaradjanak A tereprendezés kézzel vagy géppel történik. Cégünk saját gépparkkal rendelkezik, ami megkönnyíti a munkánkat. A földmunkák során kialakítjuk a kert terepszintjeit, talajcserét alkalmazunk, ha kell, valamint földdepót létesítünk a későbbi munkafolyamatokhoz. Pl.: a támfalak mögötti föld betöltéshez / Nagyon fontos szempont a földmunkák során, hogy a csapadékvizet megfelelően elvezessük az épületektől, járdáktól. Járda, lépcső, kerti utak, térburkolat, díszburkolat / kert- és parképítés /
 

kertészet, kerti tó    Meghatározó részei a kerteknek amelyek nemcsak használati értékkel bírnak, de a kert látványának is fontos részei. Anyaga többféle lehet, ami függ a használat módjától, valamint a kertben betöltött szerepétől. Választhatunk különböző márkájú viacolor térburkolóköveket, natúr terméskövet, vagy sokfajta faburkolatot. Legyen bármilyen anyagból is fontos, hogy használata minden időben biztonságos legyen. A térrel való „játék” fontos eszközei a támfal , sziklakert , Telifa , Mediátor
 

A támfalak anyaga lehet telített fából, szárazon rakott terméskőből, vasalt betonból, ami burkolva van, valamint előre gyártott beültethető támfal elemekből. Elsősorban meredek lejtős területen alkalmazzuk, de sík kertekben is van helye a használatuknak. Nagyon komolyan kell venni a megépítésüket, és be kell tartani a vonatkozó építésügyi előírásokat. A sziklakert egy csipet a természetből. Ahogy a támfal -akat a sziklakertet is alkalmazzuk meredek területek megkötésére, de nem csak ezért építjük. Formájukkal, színükkel igazi ékkövei lehetnek kertünknek. Sokan, sokféle sziklakert -et építenek és mindenkinek van egy stílusa a miénket ítélje meg Ön. Víz a kertben, kerti tó, kerti patak, vízesés, csobogó, fürdő tó
 

Aki már látott egy szépen megépített kerti tavat és hallotta a patak halk csobogását az, tudja, hogy kevés dolog képes az embert úgy megnyugtatni, mint a víz. Ez az ősi elem már az emberiség kezdete óta meghatározó szerepet játszik életünkben és talán ebből ered misztikus vonzódásunk hozzá. Egy csobogó, egy csörgedező patak, egy szökőkút, vagy a kerti tóban nyugodtan úszkáló halak az életet hozzák el a kertünkbe. A sekély vízben madarak fürdenek, miután sok száz esetleges kártevőtől szabadították meg kertünket. Egy általunk készített közel 400 m2-es tónál figyeltük meg, amint egy 150-200 fős fecske kolónia tanította inni a fiókákat. Ők is a természetes egyensúly nélkülözhetetlen részei. Ha tehetjük, segítsünk rajtuk. Itt kell megemlíteni fürdőtavakat, amelyek napjainkban egyre népszerűbbek. A fürdőtavak ötvözik a kerti tó és medence előnyeit. Természetes hatása mellett, kiválóan alkalmas hűsítő fürdőzésre. Azoknak ajánlom akik kedvelik a természetes vízeket és nem ragaszkodnak a vegyszekkel előállított "TISZTA" steril medence vízéhez. Nyugat Európában már évtizedek óta elterjedt az építése, de hazánkban, csak most kezd teret nyerni. NAGYON FONTOS! Akár kerti tó, akár medence van a kertben az kis gyermekek számára nagyon veszélyes lehet . Ezért mindenképpen fokozott figyelemmel kell lennünk, ha úszni nem tudó kisgyerek van a háznál. Ilyen esetben mindenképpen BIZTONSÁGOSAN EL KELL KERÍTENI a vízfelületet, a balesetek elkerülésének az érdekében.   

 Térhatároló, pergola, szaletli, grillező, bográcsozó / kerttervezés /
 

Mint már írtuk a kertnek nem csak szépnek, de használhatónak is kell lenni. A különböző műtárgyaknak is magukban kell hordozni ezt a kettősséget. Egy szaletli alatt, vagy egy fedett teraszon akár egy borongós estén is együtt lehetünk barátainkkal. Zárt vagy növényekkel befuttatott térhatárolókkal pedig elkeríthetjük magunkat a kíváncsi szemek elől, de a széltől is megvédhetjük magunkat egy huzatos teraszon. A pergolára futtatott növények alatt menedékre lelhetünk és az autó sem forrósodik fel a tikkasztó nap alatt. Ezek az építmények változatos formájukkal, anyagukkal szép díszei lehetnek kertjének. Ha szeretünk a szabadban főzni, feltétlenül építsünk főző-sütő helyet. Egy jól kivitelezett bográcsozó, vagy grillező, sok gasztronómiai élménnyel gazdagíthat bennünket. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy vízvételi lehetőségeket / kerticsapokat / telepítsünk a fent említett gyakran használt helyek közelébe ezzel praktikussá és kényelmessé téve őket.


 Növénytelepítés, ültetés
 tereprendezés, termőföld feltölzés, Budapest, Szeged, Debrecen, Békéscsaba, Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Szolnok, Székesfehérvár, Kaposvár, Zalaegerszeg, Szombathely, Győr, Veszprém, Tatabánya, Szekszárdkert tervezés, kivitelezés, kertgondozás, füvesítés, fűnyírás, öntözőrendszer telepítés,

    Egy nagyon fontos és szakértelmet igénylő munka, hiszen kertünk hangulatát a legnagyobb mértékben ez alakítja. A megfelelően kiválasztott növények harmóniában vannak egymással. Ültetésnél figyelembe kell venni a növények igényeit, tulajdonságait /talaj, víz, tápanyag, fény, végleges méretét/. A növényeknek lelkük van és meghálálják a figyelmet, törődést. A betelepített felületeken kéregtakarást alkalmazunk ez nagymértékben, akadályozza a gyomosodást, savanyítja a talajt, csökkenti a vízpárolgást és növeli a talaj humusz tartalmát. Füvesítés, gyepszőnyeg fektetés, talaj előkészítés, gépiföldmunka, marhatrágya beszerzés
 

    Mindenki szép zöld, tömött, egészséges gyepre vágyik. Mi segítünk, hogy az Ön kertjében ilyen legyen akár új gyep, akár gyepfelújítás formájában. Fontos a jó szerkezetű talaj, ami laza, nem tömörödik le és átereszti a vizet. Mindegy, magvetés vagy gyepszőnyeg fektetése mellett döntünk a földet jól elő, kell készíteni. A becsületes talaj előkészítés minimum, 12-14 munkafolyamatból áll. Ennek végén egyenletesen tömör, egyenes vagy íves, megfelelő lejtésű és a felületén 1 cm vastagságban laza területet kell kapni. Erre a területre vetjük a fűmagot, vagy fektetjük a gyepszőnyeget. Mind a kettő módszerrel ugyan azt az eredményt kapjuk, de a kész gyep fektetésével szinte azonnal használható területhez jutunk. Ugyan az utóbbi módszer nagyobb költségekkel jár, de kisebb pár száz m2-es területnél megéri a ráfordítást. A pázsitnak rendszeres tápanyag után pótlást és egyenletes öntözést kell biztosítani, hogy igazán szép legyen. Automata öntözőrendszer: RAIN-BIRD, TORO, HUNTER, GARDEMATIC öntözéstechnika
 

    Időjárásunk egyre szélsőségesebb és kiszámíthatatlan. Az intenzív kert fenttartásban elengedhetetlen szerepe van a rendszeres és egyenletes öntözésnek. Egy átlagos kis kert egyenletes és elégséges kézi belocsolása legalább 2-3 óra, nem beszélve a folyamatos „birkózásról” a slaggal, ami elakad, megtörik. Ennek a feladatnak a terhét a rejtett automata öntözőrendszer veszi át. A különböző programok és szenzorok segítségével víztakarékos egyenletes öntözést tesz lehetővé. Mivel rejtett nem akadályozza a kert használatát és akkor is „dolgozik”, ha hosszabb ideig nincsenek otthon. Cégünk 10-ik éve foglalkozik automata öntözőrendszerek Rain-Bird tervezésével és telepítésével. Ezen kívül telepítettünk már TORO, Hunter, és Gardematic típusokat is .Az elmúlt évek tapasztalata azt bizonyítja, hogy egy jól kertre szabott öntözőrendszert csak kertészeti ismeretekkel, és komoly gyakorlattal rendelkező szakember tud építeni. Általános szempont a tervezés során, hogy a kiemelkedő szórófejek által beöntözött terület minden egyes pontját legalább 3 db, de adott esetben minimum 2 szórófej locsolja meg. Ezért amikor két árajánlatot hasonlít össze, feltétlenül nézze meg a műszaki tartalmat, mert egy alul méretezett, nem kellően lefedett területű, „olcsóbb” öntözőrendszer kidobott pénz! /Már építettünk át ilyen rendszereket./ Lakóparkok
 

    A belváros helyett ma már egyre többen választják a nagyobb parkosított felületekkel rendelkező lakóparkokat. Az itt lakást vásárlók döntésének egyik fontos szempontja a zöldfelület. A parkok kiépítésének szépnek ugyanakkor használhatónak kell lenni. És ami a legfontosabb olyan minőségben kell megépíteni őket, mintha egy magánkert kivitelezését végeznénk. De minden kert tönkre megy, ha annak a fenntartását nem lelkiismeretes szakemberek végzik. Ez nem olcsó dolog. De egy nem hozzáértő csapatnak kifizetett kisebb összeg kidobott pénz és még a kertet is helyre kell állítani. Cégünk vállalja lakóparkok építését és tervszerű fenntartását kiemelkedően magas színvonalon.

       

Cégünk vállal saját gépparkkal:

    * gépi földmunka, gépiföldmunka
    * gépi tereprendezés,
    * épület bontás,
    * gépi termőföld és humusz elterítés,
    * valamint pincetömb kiszedés, kiemelés
    * alap kiemelés, föld visszatöltés, alapkiásás
    * konténeres sittszállítás gépirakodással
    * konténer rendelés
    * sávalap kiszedés,
    * kerítés alap kiásás.
    * árokásás
    * parkoló és útalap készítés
    * épület tükörkiemelés


Bobcat, Gehl, Thomas 173, Takeuchi tipusú géppel, bérmunkát is vállalunk.
Ezen kivül vállaljuk:

    * Termőföld, töltőföld szállítás
    * sóder,
    * murva, fali murva, osztályozott murva , kerti murva, út alap
    * kavics, osztályozott, mosott kulé /coulé/ kavics, gyöngykavics
    * sóder, töltő sóder,
    * tőzeg, darált tőzeg
    * humusz
    * marhatrágya, itállótrágya szállítását megbízhatóan megszervezzük.
    * kerti szikla


Gépi földmunka végzését vállaljuk:

Budapest, Ecser, Gödöllő, Monor, Mende, Gyál, Vecsés, Kerepestarcsa, Kistarcsa, Maglód, Veresegyház és környéke mellett, még Budakeszi, Törökbálint, Budaőrs, Páty, Budajenő, Biatorbágy, Herceghalom, Mány, Zsámbék, Bicske, Felcsút, Alcsút, Csabdi, Tatabánya, Nagykovácsi, Szentendre, Érd, ... és ezen települések vonzáskörzetében. Akár kis kertben, vagy nagy lakóparkban szeretne földet elteríteni, tereperendezést végezni, térburkolat alapját kiszedni, hívjon bennünket.

Nagy teljesítményű géppel , átlagos óradíjakkal, vagy egy összegben vállaljuk a munkát.

    * Kertépítési tereprendezés ,
    * terepplasztika vagy
    * egyszerűen csak talaj elsimítás,
    * termőföld behordás elterítés profi gépkezelőink számára nem probléma
    * Öntöző árok ásás.


Gépkezelőink bármilyen Bobcat tipusú géppel végezhető munkát magas színvonalon elvégez.

Van lehetőség arra is , hogy teljesen körbezárt területre daruval emeljük be a gépet. Sohasem szabad elfeledkezni arról, hogy a gépi földmunka, pénzt és időt takaríthat meg.

A kézi földelterítés /laza friss borításból/ költsége még rövid távon 10-15m belül is kb. 10-szer annyiba kerül, mintha földmunka géppel /bobcet-tel/ végeztük volna el. Az az arány a távolság valamint a talaj kötöttségének és az elszállított föld mennyiségével a növekedésével hatványozottan növekszik. Bármilyen földmunka is adódik a gépi földmunka fajlagos költsége nagyságrendekkel kisebb, mint az élő munka.
Gépi földmunka, tereprendezés vagy sitt elhordás gépi rakodás konténerbe, humusz szállítás, termőföld elterítés, termőföld szállítás megoldás a  
     
Gépi földmunka, kertrendezés, tereprendezés, földelterítés, föld behordás, föld leszedés, Termőföld szállítás, gépi föld behordás , gépi földmunka, tereprendezés, földszállítás , Amennyiben a közel jövőben szeretne kertet építtetni, kérem gondoljon erre is, Kertépítés, parképítés, kerttervezés Irodapark, iparipark és lakópark, Automata öntözőrendszer tervezés, telepítés, szervízelés: Rain-Bird, Toro, Hunter, Gardematic öntözéstechnika Gépi földmunka, Bobcat, földmunka,  tereprendezés, alapkiemelés, sóder, murva, termőföld elterítés, Budapest és környékén Viacolor burkolat, térburkolás,   terasz, kocsibeálló, térkő fektetés, díszburkolat gépi földmunka   tereprendezés, termőföld elterítés gépiföldmunka, tereprendezés, föld behordás amikor a gépben a kerttervező ül


Automata öntözőrendszer tervezés, telepítés, szervízelés: Rain-Bird, Toro, Hunter, Gardematic öntözéstechnika

   
   
Időjárásunk egyre szélsőségesebb és kiszámíthatatlan. Az intenzív kert fenttartásban elengedhetetlen szerepe van a rendszeres és egyenletes öntözésnek. Egy átlagos kis kert egyenletes és elégséges kézi belocsolása legalább 2-3 óra, nem beszélve a folyamatos „birkózásról” a slaggal, ami elakad, megtörik. Ennek a feladatnak a terhét a rejtett automata öntözőrendszer veszi át. A különböző programok és szenzorok segítségével víztakarékos egyenletes öntözést tesz lehetővé. Mivel rejtett nem akadályozza a kert használatát és akkor is „dolgozik”, ha Önök hosszabb ideig nem tartózkodnak otthon. Cégünk 10-ik éve foglalkozik automata öntözőrendszerek Rain-Bird tervezésével és telepítésével. Ezen kívül telepítettünk már TORO, Hunter, és Gardematic típusokat is .Az elmúlt évek tapasztalata azt bizonyítja, hogy egy jól kertre szabott öntözőrendszert csak kertészeti ismeretekkel, és komoly gyakorlattal rendelkező szakember tud építeni. Általános szempont a tervezés során, hogy a kiemelkedő szórófejek által beöntözött terület minden egyes pontját legalább 3 db, de adott esetben minimum 2 szórófej locsolja meg. Ezért amikor két árajánlatot hasonlít össze, feltétlenül nézze meg a műszaki tartalmat, mert egy alul méretezett, nem kellően lefedett területű „olcsóbb” öntözőrendszer kidobott pénz! /Már építettünk át ilyen rendszereket./ Rain-Bird az öntözőrendszerről általában

Egy intenzív kert fenntartása manapság nem nélkülözheti az automata öntözéstechnika gondoskodását. A rejtett öntözőrendszer nem zavarja a kert használatát és csak akkor látható , ha üzemel. Egy jól megtervezett és gondosan kivitelezett öntözőrendszer, nem igényel állandó felügyeletet. Előnyei többek között: - víztakarékos - egyenletes vízkibocsátás - sok munkát spóról meg - nyugodtan elmehetünk hosszabb időre is nyáron - akkor locsol amikor a legoptimálisabb - a kérgezett felületeken a csepegtető öntözésnél nincsen hatékonyabb Az öntözőrendszer alapvető részei a következők: - vezérlő - mágnesszelep - esőérzékelő - szórófej - csepegtető csövek - szelep akna - cső rendszer - fittingek Cégünk 10-ik éve foglalkozik automata öntözőrendszerek, elsősorban Rain-Bird tervezésével és telepítésével. Ezen kívül telepítettünk: TORO, Hunter, Gardematic típusokat is. Mint annyi más szolgáltatásban a kertépítésben és az automata öntözőrendszer telepítésében is nagyon sok olyan vállalkozó dolgozik, akik kellő tapasztalat, rálátás és lelkiismeret nélkül végzik munkájukat. Ezeket az embereket csak a megszerezhető jövedelem érdekli és a munka minőségét alárendelik a haszonnak. Sajnos az ilyen tisztességtelen emberek áron alul vállalkoznak, amivel nem csak elveszik a korrekt kivitelezők elöl a munkát , hanem súlyos mértékben csorbítják a szakma tekintélyét is. Természetesen nem lehet állítani, mint annyi minden másban sem , hogy a drágább árajánlat szükségszerűen jobb is, ezért kell összehasonlítást végeznünk közöttük. Csak komoly referenciákkal rendelkező kivitelezőt bizzanak meg munkával. Ugyanis egy rosszul megtervezett és kivitelezett automata öntözőrendszer csak kidobott pénz. Az összehasonlítás fontosabb ponjai a következők: - Méretarányos tervrajz ( lehet kézzel vagy számítógéppel szerkesztett ) A tervrajzon be kell jelölni a szórófejek által lefedett területet. Fontos szempont, hogy a belocsolt felület minden egyes pontja legalább három , de minimum kettő szórófejtől kapjon vízet. Az átfedés azt jelenti, hogy az egymás mellett levő szórófejek szórási képlete akkora, vagy kicsivel nagyobb, mint a szórófejek közötti távolság. - szórófejek és egyéb öntözéstechnikai anyagok tipusa és mennyisége Ezek egyértelműen behatárolhatóak, és ha szakszerűek a tervek nagy különbség nem is lehet közöttük. Amennyiben valamelyik árajánlat lényegesen kevesebb kiírt anyagot tartalmaz az gyanús lehet. Ugyan ez vonatkozik az összes egyéb számszerűsíthető anyagra is. Ha korrekt kivitelezővel van dolguk, hálózati locsolásnál a véletlen meghibásodás esetére úgynevezett master szelepet épít be . Ez azt jelenti, hogy 1-el több mágnesszelepnek kell lenni, mint ahány körösre van tervezve a rendszer. Ha telefon
vagy riasztó drótokat akar beépíteni a kivitelező, a mágneszelepeket vezérlő kábelnek, akkor biztosan egy dilettánssal van dolguk. Az is árulkodó adat lehet, hogy hány folyóméter min 20/30-as csepegtető csővet terveztek be. Gyakorlati szám , hogy a cserjés ( fenyő kéreggel takart ) felületekre számolva, amit csepegtető csővel locsolunk meg 1 m2-re, 3 fm csepegtető csővet fektetünk le és minimum 1,5m-ként csőrögzítő tüskét használunk. 

rain-bird szórófej ( spray, rotoros és impulzus szórófej )
szóró fejek ( spray, rotoros és impulzus szórófej ) 
rainbird mágnesszelepek
mágnesszelepek

automata öntözés vezérlő
automata öntöző computerek és vezérlők 
eső érzékelő / rain-bird raincheck /

Az eső érzékelő /Rain check/ feladata , hogy megakadályozza az öntözést, ha elég mennyiségű csapadék esett. Természetes módón párolog el a víz belőle és ha nem lesz az esőnek utánpótlása, ismét engedélyezi az öntözőrendszer mükődést. Érzékenysége állítható a leesett csapadék függvényében. Elhelyezésénél ügyelnünk kel arra, hogy az eső akadálytalanul beletudjon esni, viszont az automata öntözőrendszer ne tudja meglocsolni. Megfelelő működését úgy ellenőrizhetjük , hogy az érzékelőket megtöltjük vízzel és a öntözésvezérlőn keresztül megpróbáljuk elindítani a rendszert. 
csepegtető öntözéstechnika
csepegtető rendszer 
locsolás kútról vagy ciszternából automata öntözőrendszerrel

Gyakori kérdés , hogy lehet -e kútról locsolni. Sajnos ritkán fordul elő az az idális eset, amikor egy kút hozama fedezi az automata öntözőrendszer vízszükségletét, és ezért a következő hibák szoktak elő fordulni: - Kevesebb víz van akútban mint amennyit az öntözéstechnika igényel - Eleinte bírja a kút a vízhozamot, de később "elapad " - van elég víz a kútban, de homokot hoz a víz Van megoldás! A ciszterna:A ciszterna egy fedett zárt víztározó, ahonnan szivattyúval juttatjuk ki a vizet az öntözőrendszerbe. Egy kb. 8 m3 -es hasznos térfogatú ciszterna költsége 450-500,000,- ft. A hasznos térfogat itt azt jelenti, hogy mennyi vizet lehet egyszerre kiemelni a tározóból anélkül, hogy utána töltenénk és a szivattyú még ne szívjon levegőt. Az általunk készített ciszternák a földbe vannak beépítve vasalt beton alappal, vasbeton falazattal és födémmel. Belülről az egészet helyben heggesztett min. 1mm vastag tó fóliával béleljük, hogy teljesen vízálló legyen. Az öntözővíz tározónak nagyon sok előnye van. Tudjuk, hogy viszonylag magas a bekerülési költsége, de pár éven belül megtérül, mert nem kell hálózati vízet fizetni ami szintén nem olcsó, nem beszélve az igazságtalan csatorna díjról, amit sok helyen a kertben felhasznált öntöző víz után is ki kell fizetni. Már önmagában a fennt említettek miatt is megéri a befektetés. De van egy olyan nem elhanyagolható szempont is, hogy az automata öntözőrendszer bekerülési költsége olcsóbb ciszterna megléte esetén, mert a beöntözött felületre jutó szoórófejek száma ugyan nem változik, de kevesebb öntözési körre oszthatjuk be a rendszert. Ez egész pontosan azt jelenti, hogy kevesebb mágnesszelep kell, ezáltal kisebb vezérlő és nem kell lannyi szelepdoboz sem. Amennyiben levonjuk ezeket az árcsökkentő tényezőket a ciszterna árából, már nem is kerül olyan sokba ez a beruházás. Ha elég nagy területtel rendelkezünk akkor el kell gondolkodni azon , hogy a ciszternát helyettesíteni lehet öntözővíztározó tóval. Ez nem csak egyszerű tó hanem kerti tó is egyben. Ennél a megoldásnál arra kell törekedni, hogy a mérete olyan nagy legyen , hogy rendszeres használata esetén se ingadozzon nagyon a minimum és maximum vízszint között. FIGYELEM NAGYON FONTOS! Akármelyik megoldást választjuk is fontos a baleset veszély elhárítása különösen kisgyerekek esetén. Tehát a ciszternának nem csak zárhatónak, de lezárva is kell lenni. A nagyobb vízfelületet pedig kicsi kerítéssel körbe kell venni. / Pl. szabálytalan szélű akác deszka kerítés / Csak részben tartozik ide, de a kerti medence, kerti tó , fürdő tó megléte esetén is , fontos szempont a véletlen balesetek megelőzése. Ha ilyet tapasztalnak kérem hívják fel barátjuk, ismerösük, vagy csak egyszerűen szomszédjuk figyelmét a veszélyekre.  

 


Tereprendezés bobcat-tel, területtisztítás, növényápolás, fakivágás, földmunka, gépi földmunka / kertépítés /
Járda, lépcső, kerti utak, térburkolat, díszburkolat / kert- és parképítés /
Járda, lépcső, kerti utak, térburkolat, díszburkolat / kert- és parképítés /
A térrel való „játék” fontos eszközei a támfal , sziklakert , Telifa , Mediátor
A térrel való „játék” fontos eszközei a támfal , sziklakert , Telifa , Mediátor
Víz a kertben, kerti tó, kerti patak, vízesés, csobogó, fürdő tó
Víz a kertben, kerti tó, kerti patak, vízesés, csobogó, fürdő tó
Térhatároló, pergola, szaletli, grillező, bográcsozó / kerttervezés /
Térhatároló, pergola, szaletli, grillező, bográcsozó / kerttervezés /
Növénytelepítés, ültetés
Növénytelepítés, ültetés
Füvesítés, gyepszőnyeg fektetés, talaj előkészítés, gépiföldmunka, marhatrágya beszerzés
Füvesítés, gyepszőnyeg fektetés, talaj előkészítés, gépiföldmunka, marhatrágya beszerzés
Automata öntözőrendszer: RAIN-BIRD, TORO, HUNTER, GARDEMATIC öntözéstechnika
Automata öntözőrendszer: RAIN-BIRD, TORO, HUNTER, GARDEMATIC öntözéstechnika
irodapark, iparipark, lakópark
irodapark, iparipark, lakópark
Lakóparkok
Lakóparkok
az öntözőrendszerről általában
az öntözőrendszerről általában
rain-bird szórófej ( spray, rotoros és impulzus szórófej )
rain-bird szórófej ( spray, rotoros és impulzus szórófej )
rainbird mágnesszelepek
rainbird mágnesszelepek
automata öntözés vezérlő
automata öntözés vezérlő
eső érzékelő / rain-bird raincheck /
eső érzékelő / rain-bird raincheck /
csepegtető öntözéstechnika
csepegtető öntözéstechnika
locsolás kútról vagy ciszternából automata öntözőrendszerrel
locsolás kútról vagy ciszternából automata öntözőrendszerrel
Gépi földmunka, kertrendezés, tereprendezés
Gépi földmunka, kertrendezés, tereprendezés
földelterítés, föld behordás, föld leszedés
földelterítés, föld behordás, föld leszedés
Térburkolás árak
Térburkolás árak
néhány ötlet, ha még építkezik
néhány ötlet, ha még építkezik
kisgép kölcsönző és szervíz
kisgép kölcsönző és szervíz
térkövezés, térburkolás viacolor fektetés,  díszburkolat
térkövezés, térburkolás viacolor fektetés,  díszburkolat
pár gyakorlati tanács a gyephez
pár gyakorlati tanács a gyephez
Nagy magánkert Budapesten
Nagy magánkert Budapesten
Nagy magánkert készül
Nagy magánkert készül
Egy kastély
Egy kastély
Kis kert vízzel
Kis kert vízzel
Kert Budakeszin
Kert Budakeszin
kert Kőbányán
kert Kőbányán
Kert készül Budakeszin
Kert készül Budakeszin
kert Veresegyházán
kert Veresegyházán
kert felújítás és gyepszőnyeg
kert felújítás és gyepszőnyeg
Kert Kerepesen
Kert Kerepesen

ipariapark Budapesten
magánkert a III.ker-ben
kerti tpatak
patak
vízesés, csobogó
Pergola
sziklakert
Támfal
lépcső
gyepszegély
gyepszőnyeg fektetés
viacolor térkő és natúrkő burkolatok
bográcsozó, grillező
Mediterrán kerítés
Kertépítés
Parképítés
Kerttervezés
Gépi földmunka

Módosítás dátuma: 2011. február 22. kedd, 10:47
 
Milyennek álmodta meg a kertjét?
 
Hány éve tervezi, hogy rendbe rakja a kertjét?